Singel: «Norge i rødt, hvitt og blått»

HØR «Norge i rødt, hvitt og blått HER!

PLATESLIPP: Fredag 25. august!

Hva betyr ”Du er vårt , du er vårt, gamle Norge” i dag?

Da Norge endelig ble et fritt land etter okkupasjonen kunne Lalla Carlsen i 1945 synge visa for et entusiastisk publikum på Chat Noir i Oslo. Et publikum som kunne kjenne takknemligheten og som elsket friheten. -På tross av ulikheter og på grunn av kjærligheten for fred. Fred i hjerte, i hjemmet, i arbeidet, i familien, blant kjente og ukjente. De kunne kjenne fellesskapet, jobbe for rettferdigheten og juble for friheten.

Det er nettopp ”landet vårt” som kan samle alle oss som bor her og kommer hit. Uavhengig av om vi har levd et langt eller kort liv, om vi er født her eller der, eller langt vekk. Vi skal stå sammen om raushet og gjestfrihet. -For de vi kjenner godt, og for de vi ikke kjenner i det hele tatt.

Denne sangen er viktig i dag fordi vi skal fortsette å drikke kaffe. Dra på fisketur. Kjenne temperaturen i badevannet minne oss om at det snart er høst. Finne frem ullgenseren og raggsokkene. Mimre om gode øyeblikk og drømme om fremtiden. Være sammen i frihet, og kjenne rettferdighet og omsorg for og i møte med hverandre – i ord og handlinger.

God høst!
(og takk til Margit og Gunvald, spreke besteforeldre, som har gitt oss lov til å følge dem en dag i livet. En liten historie om å være sammen gjennom tid. -I kjærlighet og fred.)

 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s